Usluge pjeskarenja

pjeskarenjeŠto je sodablasting?

Sodablasting je proces primjene sode bikarbone na površinu posredstvom komprimiranog zraka. Pod pritiskom se tjeraju sitne čestice topljive sode na površinu koje se kod udara lome, pritom ispuštaju energiju na cijelu površinu i na takav način je čiste, a da je pritom ne oštećuju. Soda je tvar koja je topljiva, nije zapaljiva, ne iziskuje iskrenje te nije otrovna.

Takav proces je ekološki prihvatljiv te nadasve siguran.

Prve zabilježbe takvog načina čišćenja datiraju od prije trideset godina iz SAD-a. Tamošnji inženjeri željeli su očistiti čeličnu i bakrenu površinu kipa Slobode, a da pritom ne ugroze ili oštete površinu samog kipa kao ni okoliš oko njega. Shvatili su da se pomoću sode može lako skinuti prljavština, masnoća sloj po sloj, pritom ostavljavljajući temeljnu površinu netaknutom.

 

pjeskarenje2Primjena…

Sodablasting je ne-destruktivna metoda čija je primjena široka i svestrana.

Koriste je u svim industrijskim sektorima (lakoj i teškoj industriji, čišćenje pogonskih strojeva i alata), mnogim područjima gospodarstva, graditeljstva i zidarskih radova (izgradnja i obnova fasada, spomenika, kipova, povijesnih struktura), automobilskim industrijama, teškim industrijama, lakirnicama, remontnim brodogradilištima i marinama (čišćenje trupa broda), prehrambenoj industriji (čišćenje i odmaščivanje prehrambemih objekata i predmeta poput tava, roštilja i ostalih na kojima se sakuplja prljavština),
zrakoplovstvu i sl.

Ima neograničenu primjenu u čiščenju: aluminija, pokretne opreme, masnoće/uljnog taloga, kod zidarstva/fasada, plijesni, stakla, hrđe, kamiona i prikolica, bazena, motornih komponenti, grafita, žvakačih guma, pumpa, drva cigle i dr.

Može se koristiti i na potencijalno opasnim područjima poput benzinskih crpki i sl. zato što je takve prirode da nije zapaljiva, ne iskri te nije otrovna.

Koriste je i u čiščenju pri niskim temperaturama ili temperaturama ispod nule zato što ne zahtjeva upotrebu vode te ne može doći do smrzavanja.

Prednost Sodablasting procesa u odnosu na druge je ta što je takva metoda inovativna i svestrana, organska i ekološka, omogućava brzo čiščenje uz uštedu vremena i novca.

Smješteni smo u Poreču, djelujemo u cijeloj regiji , u čemu nam pomaže dugogodišnje iskustvo u sektoru, a specijalizirali smo se za organizaciju raznih vrsta događaja i stekli niz zadovoljnih klijenata. Posebno smo se isprofilirali u organizaciji boat showa,

  • Naši strojevi…

    Soda je tvar koja je topljiva, nije zapaljiva, ne iziskuje iskrenje te nije otrovna. Proces Sodablasting je ekološki prihvatljiv te nadasve siguran.

    Naši strojevi su prijatelji okoliša! Korištenjem specijalne formule sode bikarbone eliminiraju se toksini i opasne kemikalije koje mogu štetiti Vama i okolišu.

  • Kome je namjenjen sodablasting?

    Sodablasting je ne-destruktivna metoda čija je primjena široka i svestrana.

    Područja primjene: brodogradnja, autoindustrija, komunalne djelatnosti, zaštita spomenika…